Slapen 2


Het slapen ging niet alleen bij mijn oudste slecht.


Bij mijn tweeling was het ook echt belabberd. En nu weet ik echt wel, baby's horen nog niet door te slapen, maar langer dan 45 minuten hadden wij wel fijn gevonden.
Vanaf de geboorte van de jongens was slapen erg lastig. Na 45 minuten werden ze vaak huilend wakker, niet alleen overdag, maar ook in de nacht.
Dit brak ons na maanden wel op.

Toen de jongens bijna 10 maanden oud waren heb ik met de oliën geprobeerd of ze wat beter zouden gaan slapen.
Ik heb de diffuser een half uur voor het slapen gaan aan gezet met wat lavendel (later met Gentle Baby) en op het moment dat ze naar bed gingen, ging de diffuser uit. Dit hebben we bijna anderhalve maand volgehouden, maar we hadden weinig tot geen resultaat.
Toen ik verder ben gaan zoeken kwamen we op schade door de oxytocine die ik met de bevalling heb gekregen.
Nadat we dit ontstoord hadden (dit duurde een aantal maanden) hadden we al hele andere slapers.

Voor deze periode moesten we ze bij ieder slaapje in slaap wiegen en dan slapend weg leggen. Na het ontstoren konden we ze wakker in bed leggen en vielen ze in slaap. Overdag viel Vincent zelf in slaap en moesten we bij Michael er naast zitten, in de avond hadden ze dat beide nog nodig. Maar het was al een hele vooruitgang ten opzichte van het in slaap wiegen.

Op een gegeven moment ben ik weer begonnen met het diffusen van Gentle baby voor het slapen gaan.
Dit zorgde ervoor dat we het er bij zitten steeds verder af konden bouwen tot ze ook

's avonds zelf in slaap konden komen. We hadden voor een deel onze avonden terug. De nachten gingen van onrustig (regelmatig er uit om 1 van de 2 te sussen), naar wat minder onrustig (kindjes die wel wakker werden, maar weer in slaap konden komen met alleen het muziekje van de babyfoon), naar rustig (regelmatig doorslapende kindjes). We genieten nu van de rust in de avond en de slaap in de nacht.

Heel af en toe hebben we nog dat 1 van de kleintjes onrustig is, maar dan is er vaak iets aan de hand.
Wel zijn ze regelmatig vroeg wakker, rond 6 uur, maar ook dat gaat steeds een beetje beter.