Waterpokken


Bijna iedere ouder krijgt hier wel mee te maken. Waterpokken, wat een jeukplekken zijn dat.


Afgelopen december 2020 was het bij ons flink raak.
Halverwege december kreeg mijn 2e de waterpokken. Hij had niet zozeer last van jeuk, bij hem deden de plekjes zeer. Ik heb ze goed kunnen behandelen met Lavendel verdunt in een draagolie waardoor de pijn met 2 dagen weg was en ze alleen nog verder hoefden in te drogen en de korstjes moesten afvallen.

Nadat Jack ze had en ze bij hem al weer aan het verdwijnen waren, waren mijn jongsten aan de beurt.
Op dezelfde dag begonnen bij allebei de rode vlekjes zichtbaar te worden.
De dag er na merkten we al snel dat zij wel last hadden van jeuk. En dat werd die dag alleen maar erger. Zo zielig om 2 mannetjes te zien die er zichtbaar last van hebben. De nacht die kwam was rampzalig, beiden hebben ze veel gehuild en wisten ze van ellende niet hoe ze moesten liggen om lekker te kunnen slapen.

Ik heb de volgende dag onderzoek gedaan en las dat Lemongrass goed kon helpen bij waterpokken.
Ik heb een sprayflesje gevuld met Lemongras, Lavendel en Copaiba. Deze oliën heb ik aangevuld met draagolie. Met dit sprayflesje heb ik regelmatig de plekjes in kunnen smeren.
De eerste dag dat ik het deed zei mijn man 's avonds: "Volgens mij wordt het al minder, ik heb ze vandaag veel minder zien krabben." En dat terwijl hij niet had gezien dat ik ze zo vaak had ingesmeerd. 
De nacht die daarna kwam was nog steeds onrustig, maar wel iets minder.
De dagen er na bleef ik smeren. Zo gauw ik een handje zag krabben op een plekje, kwam de olie er bij. En met het verwisselen van de luier smeerde ik altijd even de buik en rug in. Michael vond dat blijkbaar zo fijn dat wanneer ik de luier verwisselde hij zelf begon te 'vragen' om de olie. Hij wees steeds naar het flesje olie wanneer ik bezig was.

Zo mooi om te zien dat de oliën werken en dat mijn kinderen het ook erg fijn vinden als ik het gebruik.