Pollenseizoen


Sinds dat ik een jaar of 16 ben heb ik al last van de pollen in de lucht.


Mijn seizoen loopt van februari tot oktober ongeveer. Een behoorlijk stuk van het jaar dus. Van loopneus tot dikke tranende ogen, alles was bij mij aanwezig. In het begin heb ik het met medicatie onder controle proberen te houden. Aan het begin van het seizoen was het even zoeken naar een middel wat hielp. En ieder jaar moest ik wisselen van medicatie omdat dat van het jaar ervoor niet meer hielp bij mij. 


Na een aantal jaar wilde ik al minder medicatie en ben ik bij een natuurarts terecht gekomen. Daar ben ik een aantal jaar onder behandeling geweest, maar mijn lichaam reageerde heel sterk op de middelen die hij gaf waardoor het nooit helemaal goed verliep, ik had soms juist meer reacties op de middelen die ik kreeg dan op de pollen zelf.


Ik ging verhuizen en kon niet makkelijk meer naar de natuurgenezer toe, de medicatie was op dat moment weer makkelijk en daar greep ik naar toe terug.

Na een aantal werd ik zwanger en mocht ik de medicatie die ik had niet meer gebruiken. Wonder boven wonder had ik tijdens mijn zwangerschap weinig tot geen last van de pollen. Tijdens de borstvoedingsperiode van mijn eerste mocht ik de medicatie ook niet gebruiken, maar mijn klachten waren te händelen. Het bleef bij een loopneus en een jeukend verhemelte. 


Ik heb dus sinds mijn eerste zwangerschap geen medicatie meer gebruikt, maar de klachten waren niet volledig weg. 

Toen ik de starterset in huis had ben ik op advies 3 oliën in een roller gaan doen en gaan gebruiken. En warempel, het begon te werken. In het begin moest ik het heel vaak gebruiken, maar op den duur werd dat steeds wat minder.


En nu gebruik ik ze al weer voor het 3e jaar. In het begin van het seizoen moet ik soms wel ieder half uur de oliën gebruiken, maar in de loop van de tijd kan daar steeds wat meer tijd tussen zitten.


Ik ben zo blij dat ik mijn lichaam nu op een natuurlijke manier kan ondersteunen.