Stress Away


Mijn allereerste ervaring met de Starterset was met Stress Away.


Nick en Jack waren erg druk en ik had wat last van stress. Ik heb Stress Away in de diffuser gedaan. Ik wilde namelijk zelf wat rustiger worden en hoopte dat daardoor Nick en Jack ook wat rustiger zouden worden.
Een uur na de diffuser aan gezet te hebben, merkte ik dat ik mij al wat minder druk maakte en waren Nick en Jack weer lief aan het spelen.
Toeval? Ik zeg altijd toeval bestaat niet.Endoflex


Endoflex was de eerste olie die ik kocht na de aanschaf van de starterset.


Ik wilde de Endoflex proberen omdat ik al jaren liep met hormoonproblemen. Ik heb PCOS en voor de oudste 2 heb ik hormonen moeten slikken om zwanger te worden.
Ik had regelmatig klachten, onregelmatige menstruatie, veel buikpijn en hoofdpijn wanneer mijn menstruatie wel doorkwam, moodswings en weinig energie.
Endoflex is een olie die ondersteuning geeft aan je hormonen, bijnieren en schildklier. Dit was voor mij de reden dat ik hiermee wilde beginnen. Ik wilde weer wat meer energie, en minder klachten rondom mijn menstruatie en waarom niet op deze manier.
Ik ben in juni 2018 begonnen met de olie iedere dag te smeren op mijn rug onder mijn bh-bandje en op mijn schildklier.
In augustus 2018 voelde ik mij al wat energieker, mijn menstruatie bleef helaas uit, maar niet zwanger volgens de test.
In september nog geen menstruatie en toen toch maar weer een test. En die zei zwanger! Een week later had ik een echo, dit omdat ik niet wist hoe lang ik zwanger was, in augustus had ik ook geen menstruatie, maar ook een negatieve test.
Deze echo liet iets zien wat wij nooit hadden verwacht.
Ik was al 8 weken zwanger, maar we zagen niet 1, maar 2 hartjes kloppen. Ik was zwanger van een tweeling. IK! die 2x hormoonbehandelingen moest hebben om zwanger te worden en nu was ik spontaan zwanger! En nog van een tweeling ook!
Onvoorstelbaar. 


Slapen 1


Slapen. Het ene kind doet het al vanaf zijn geboorte goed en andere kinderen doen er langer over.


Ik heb 4 kinderen en geen van de kinderen zijn slapers van geboorte af aan.

Mijn oudste sliep het eerste jaar alleen maar op en naast mij. Geen probleem, was handig met de borstvoeding en hij was maar alleen. Vanaf dat jaar hebben we hem we steeds meer in zijn eigen bedje gelegd, maar ergens halverwege de nacht kwam hij toch steeds weer bij ons. Tot 2 jaar heeft hij nachtvoedingen gehad. Daarna bleef hij wel regelmatig wakker worden en riep dan om ons of kwam naar ons toe. Hij is nu 8 jaar, dat doet hij nog steeds. Wanneer hij naar de wc is geweest, komt hij altijd even langs voor een knuffel of een kus voor hij weer naar zijn eigen bed gaat.

1 oktober 2020 kwam daar verandering in.

We hadden hem op bed gelegd zoals we altijd deden en we konden gewoon weer naar beneden lopen. Een half uur later kwam hij helemaal overstuur beneden, durfde niet te gaan slapen, wilde niet naar boven, maar echt onwijs overstuur, niet gewoon tijdrekken.

Uiteindelijk hebben we hem weer op bed gekregen door de ganglamp aan te laten, op de gang te blijven staan tot hij sliep en veel met hem praten.
Maar na een paar uur kwam hij midden in de nacht bij mij en durfde niet meer naar boven. Hij mocht bij mij liggen, want anders werden zijn broertjes wakker en waren we verder van huis. De volgende dagen kon hij niet vertellen waar hij nou zo bang voor was, maar hij durfde in ieder geval niet meer te gaan slapen.
Na een paar dagen zei hij dat het te maken had met een film die hij had gekeken, maar ik denk nog steeds dat er meer achter zit, maar dat hij dat niet kan of wil benoemen.


Hoe dan ook, slapen is wel erg fijn en we zijn er dus mee bezig gegaan dat hij weer zonder angst in zijn eigen bed kon slapen.
Allereerst hebben we zijn deur open gehouden met de ganglamp aan, een roller met Gentle Baby voor op zijn slapen en wij op de gang zitten tot hij sliep. Dit duurde soms wel een uur, maar dan sliep hij rustig in.
De ganglamp hebben we op een gegeven moment vervangen voor een nachtlampje in zijn kamer.
De tijd op de gang hebben we ook steeds een beetje verkort.

Tot ik ineens een ingeving kreeg. Laat ik de diffuser eens op zijn kamer zetten. Ik heb dat 2 jaar geleden ook een keer geprobeerd, maar toen kon hij er niet mee slapen omdat hij het spetteren van het water in de diffuser hoorde. Maar nu toch maar weer geprobeerd. Mijn diffuser van beneden boven in zijn kamer gezet en hem zelf de oliën uit laten zoeken.
Hij koos voor Lavendel, Orange en Cedarwood.
Deze combinatie in de diffuser gedaan en aan gezet tijdens het omkleden en voorlezen.

Toen het tijd was om te gaan slapen vond hij het geluid toch wat storend, dus moest de diffuser uit. De oliën zaten echter al in de kamer dus die konden hun werk wel doen.
En warempel, hij is die nacht niet bij mij gekomen om te knuffelen of om bij mij te liggen.

De dagen er na hetzelfde ritueel en ook toen kwam hij niet meer bij mij.
Het was duidelijk, ik was mijn diffuser kwijt, want hij vond het super fijn om hem op zijn kamer te hebben.

Uiteindelijk heeft hij zijn eigen diffuser gekregen met zijn eigen oliën. Hij is er super trots op en kan rustig slapen.

(Oh en inmiddels wil hij hem ook wel tijdens het inslapen aan hebben)


Slapen 2


Het slapen ging niet alleen bij mijn oudste slecht.


Bij mijn tweeling was het ook echt belabberd. En nu weet ik echt wel, baby's horen nog niet door te slapen, maar langer dan 45 minuten hadden wij wel fijn gevonden.
Vanaf de geboorte van de jongens was slapen erg lastig. Na 45 minuten werden ze vaak huilend wakker, niet alleen overdag, maar ook in de nacht.
Dit brak ons na maanden wel op.

Toen de jongens bijna 10 maanden oud waren heb ik met de oliën geprobeerd of ze wat beter zouden gaan slapen.
Ik heb de diffuser een half uur voor het slapen gaan aan gezet met wat lavendel (later met Gentle Baby) en op het moment dat ze naar bed gingen, ging de diffuser uit. Dit hebben we bijna anderhalve maand volgehouden, maar we hadden weinig tot geen resultaat.
Toen ik verder ben gaan zoeken kwamen we op schade door de oxytocine die ik met de bevalling heb gekregen.
Nadat we dit ontstoord hadden (dit duurde een aantal maanden) hadden we al hele andere slapers.


Voor deze periode moesten we ze bij ieder slaapje in slaap wiegen en dan slapend weg leggen. Na het ontstoren konden we ze wakker in bed leggen en vielen ze in slaap. Overdag viel Vincent zelf in slaap en moesten we bij Michael er naast zitten, in de avond hadden ze dat beide nog nodig. Maar het was al een hele vooruitgang ten opzichte van het in slaap wiegen.

Op een gegeven moment ben ik weer begonnen met het diffusen van Gentle baby voor het slapen gaan.
Dit zorgde ervoor dat we het er bij zitten steeds verder af konden bouwen tot ze ook

's avonds zelf in slaap konden komen. We hadden voor een deel onze avonden terug. De nachten gingen van onrustig (regelmatig er uit om 1 van de 2 te sussen), naar wat minder onrustig (kindjes die wel wakker werden, maar weer in slaap konden komen met alleen het muziekje van de babyfoon), naar rustig (regelmatig doorslapende kindjes). We genieten nu van de rust in de avond en de slaap in de nacht.

Heel af en toe hebben we nog dat 1 van de kleintjes onrustig is, maar dan is er vaak iets aan de hand.
Wel zijn ze regelmatig vroeg wakker, rond 6 uur, maar ook dat gaat steeds een beetje beter.

Waterpokken


Bijna iedere ouder krijgt hier wel mee te maken. Waterpokken, wat een jeukplekken zijn dat.


Afgelopen december 2020 was het bij ons flink raak.
Halverwege december kreeg mijn 2e de waterpokken. Hij had niet zozeer last van jeuk, bij hem deden de plekjes zeer. Ik heb ze goed kunnen behandelen met Lavendel verdunt in een draagolie waardoor de pijn met 2 dagen weg was en ze alleen nog verder hoefden in te drogen en de korstjes moesten afvallen.

Nadat Jack ze had en ze bij hem al weer aan het verdwijnen waren, waren mijn jongsten aan de beurt.
Op dezelfde dag begonnen bij allebei de rode vlekjes zichtbaar te worden.
De dag er na merkten we al snel dat zij wel last hadden van jeuk. En dat werd die dag alleen maar erger. Zo zielig om 2 mannetjes te zien die er zichtbaar last van hebben. De nacht die kwam was rampzalig, beiden hebben ze veel gehuild en wisten ze van ellende niet hoe ze moesten liggen om lekker te kunnen slapen.

Ik heb de volgende dag onderzoek gedaan en las dat Lemongrass goed kon helpen bij waterpokken.
Ik heb een sprayflesje gevuld met Lemongras, Lavendel en Copaiba. Deze oliën heb ik aangevuld met draagolie. Met dit sprayflesje heb ik regelmatig de plekjes in kunnen smeren.
De eerste dag dat ik het deed zei mijn man 's avonds: "Volgens mij wordt het al minder, ik heb ze vandaag veel minder zien krabben." En dat terwijl hij niet had gezien dat ik ze zo vaak had ingesmeerd. 
De nacht die daarna kwam was nog steeds onrustig, maar wel iets minder.
De dagen er na bleef ik smeren. Zo gauw ik een handje zag krabben op een plekje, kwam de olie er bij. En met het verwisselen van de luier smeerde ik altijd even de buik en rug in. Michael vond dat blijkbaar zo fijn dat wanneer ik de luier verwisselde hij zelf begon te 'vragen' om de olie. Hij wees steeds naar het flesje olie wanneer ik bezig was.

Zo mooi om te zien dat de oliën werken en dat mijn kinderen het ook erg fijn vinden als ik het gebruik.


Hoofdpijn


Hoofdpijn heeft verschillende oorzaken, daar weet ik alles van.


Voordat ik de etherische oliën in huis had nam ik (met tegenzin) wel eens een paracetamol voor mijn hoofdpijn.

Vaak had deze hoofdpijn te maken met drukte, stress of was het hormonaal.

Ik heb het nooit prettig gevonden om een paracetamol te slikken. Stelde het altijd zo lang mogelijk uit, maar soms had ik het echt nodig om een beetje te kunnen functioneren.

1 van de dingen die ik hoopte toen ik de starterset aanschafte was dat ik een roller kon maken voor bij mijn hoofdpijn. Ik begon met een roller met lavender. Dat hielp af en toe, maar nog niet altijd. 

En daarna ben ik gaan experimenteren, ook buiten de starterset.

Zo merkte ik dat ik meerdere oliën nodig heb bij verschillende hoofdpijnen.

Heb ik een hoofdpijn vanuit stress helpen Lavendel en Stress Away.

Stress Away helpt bij mij ook heel goed als ik gespannen spieren in mijn nek heb die mijn hoofdpijn veroorzaken.

Wanneer ik teveel in mijn hoofd heb gezeten en te weinig met beide benen op de grond dan helpt Frankincense.

Wanneer ik hoofdpijn heb door mijn hormonen of andere oorzaken dan hierboven dan helpt Aroma Siez mij heel erg goed. Hoofdpijn door hormonen is al heel erg afgenomen door het gebruik van Endoflex (te vinden in een eerder blog)

Het heeft even geduurd voor ik dit allemaal wist, maar ik hoef nu geen paracetamol meer te gebruiken. En dus ben ik weer een stapje dichter bij een leven zonder chemicaliën.Pollenseizoen


Sinds dat ik een jaar of 16 ben heb ik al last van de pollen in de lucht.


Mijn seizoen loopt van februari tot oktober ongeveer. Een behoorlijk stuk van het jaar dus. Van loopneus tot dikke tranende ogen, alles was bij mij aanwezig. In het begin heb ik het met medicatie onder controle proberen te houden. Aan het begin van het seizoen was het even zoeken naar een middel wat hielp. En ieder jaar moest ik wisselen van medicatie omdat dat van het jaar ervoor niet meer hielp bij mij. 


Na een aantal jaar wilde ik al minder medicatie en ben ik bij een natuurarts terecht gekomen. Daar ben ik een aantal jaar onder behandeling geweest, maar mijn lichaam reageerde heel sterk op de middelen die hij gaf waardoor het nooit helemaal goed verliep, ik had soms juist meer reacties op de middelen die ik kreeg dan op de pollen zelf.


Ik ging verhuizen en kon niet makkelijk meer naar de natuurgenezer toe, de medicatie was op dat moment weer makkelijk en daar greep ik naar toe terug.

Na een aantal werd ik zwanger en mocht ik de medicatie die ik had niet meer gebruiken. Wonder boven wonder had ik tijdens mijn zwangerschap weinig tot geen last van de pollen. Tijdens de borstvoedingsperiode van mijn eerste mocht ik de medicatie ook niet gebruiken, maar mijn klachten waren te händelen. Het bleef bij een loopneus en een jeukend verhemelte. 


Ik heb dus sinds mijn eerste zwangerschap geen medicatie meer gebruikt, maar de klachten waren niet volledig weg. 

Toen ik de starterset in huis had ben ik op advies 3 oliën in een roller gaan doen en gaan gebruiken. En warempel, het begon te werken. In het begin moest ik het heel vaak gebruiken, maar op den duur werd dat steeds wat minder.


En nu gebruik ik ze al weer voor het 3e jaar. In het begin van het seizoen moet ik soms wel ieder half uur de oliën gebruiken, maar in de loop van de tijd kan daar steeds wat meer tijd tussen zitten.


Ik ben zo blij dat ik mijn lichaam nu op een natuurlijke manier kan ondersteunen.Spijsvertering


Last van je maag of darmen, dat is erg ongemakkelijk. Bij mij thuis is het dan Digize to the rescue.

Ik heb Digize regelmatig gebruikt met goede resultaten.


Een opgeblazen gevoel, kramp in de darmen of diaree, maagzuur, ik smeer met Digize.

Digize is een olie die de spijsvertering ondersteunt.


Het komt wel eens voor dat ik iets teveel eet. Waneer we een lekkere barbeque hebben gehad of wanneer ik uit eten ben geweest bijvoorbeeld. Ik kan dan echt last hebben van een opgeblazen gevoel. Wanneer ik merk dat ik daar last van heb smeer ik Digize op mijn maaggebied en voel ik het opgeblazen gevoel snel verdwijnen.


Zelfs bij de darmkrampjes van mijn kinderen toen ze jong waren, heb ik de Digize gebruikt. Hoe vervelend is het om huilende kinderen te hebben van de krampjes. Met het regelmatig smeren van de olie werd het een heel stuk minder. Het was niet altijd volledig weg, maar het werd wel dragelijk.


Gespannen spieren


Zo veel verschillende oorzaken voor gespannen spieren. Ik heb er zelf ook last van.


Stress zorgt bij mij voor gespannen spieren in mijn nek. Ik smeer dan vaak met Stress Away en Panaway. Dit om mijn spieren te ontspannen en verwarmen. Hierdoor neemt de spanning in mijn spieren af en kan ik de spieren beter bewegen.


Na intensief bewegen heb ik ook wel eens last van gespannen spieren. Ik smeer dan vaak met Panaway en Copaiba. Dit omdat mijn spieren de warmte nodig hebben om te ontspannen. 

Nu ken ik ook mensen waarbij de spieren met warmte juist nog meer aanspannen. Zij hebben juist de koelte van de Peppermint nodig om de spieren te laten ontspannen.


Kramp is het onverwachts spannen van spieren. Pijnlijk en soms niet goed te verhelpen. Wanneer ik kramp heb kan ik door middel van tegendruk de kramp verlichten, maar ik moet dit dan wel een behoorlijke tijd vasthouden. Ook is het regelmatig zo dat de kramp dan nog terug komt.

Wanneer ik kramp krijg smeer ik tegenwoordig Digize. Die laat de kramp heel snel verdwijnen en de kramp komt dan niet binnen korte tijd weer terug.